Błąd: Brak formularza kontaktowego.
Wszystko zaczęło się na początku XX wieku od rodzinnego gospodarstwa. Dziś chętnie sięgamy do korzeni i czerpiemy z mądrości poprzednich pokoleń, dla których troska o ziemię zawsze była największą wartością.
Wierzymy, że to nie tylko nasza odpowiedzialność,
ale także inwestycja w przyszłość naszej planety.
Poznaj całą naszą historię, odwiedzając sekcję „Historia”
Dzięki zrównoważonemu podejściu do rolnictwa i trosce o jakość warzyw
dostarczamy zdrowe i świeże produkty:
Dbamy o każdy etap produkcji, badając glebę, wodę i warzywa. Monitorujemy cały cykl upraw, poddając pola regularnym lustracjom, aby zapewnić najlepszą jakość
Dbamy o każdy etap produkcji. Sprawdzamy wszystkie warzywa i produkty,
Korzystny klimat regionu i stosowanie praktyk rolnictwa regeneracyjnego wpływają pozytywnie na jakość naszych produktów, które z dumą dostarczamy naszym klientom, uważnie śledząc ich ścieżkę od pola do stołu.
To na naszych polach, na Mazowszu, w okolicach Płońska i Nowego Dworu Mazowieckiego, uprawiane są warzywa, które później wykorzystujemy w naszych produktach.
W centrum Mazowsza, z dala od przemysłu i zgiełku wielkich miast, każdego dnia, z pełnym zaangażowaniem dbamy o warzywa, starając się zapewnić im najlepsze warunki wzrostu.
W powiecie płońskim nasze gospodarstwa to:
Zdunowo
Wróblewo
Kucice
Radzyminek
Powierzchnia – 156 ha
Uprawy zlokalizowane są tu w bezpośrednim sąsiedztwie zakładu produkcyjnego Green Factory Zdunowo, do którego trafiają prosto z pola. Pozwala nam to skrócić czas dostaw – dzięki temu warzywa są jeszcze świeższe, ale przede wszystkim zmniejszamy ślad węglowy – nie zużywając paliwa na dodatkowy transport.
Powierzchnia – 250 ha
Uprawy zlokalizowane są tu w bezpośrednim sąsiedztwie naszego drugiego zakładu produkcyjnego na Mazowszu, także tu trafiają prosto z pola, aby wkrótce znaleźć się na talerzach milionów ludzi w Polsce i w Europie;
Zakład we Wróblewie posiada Vacuum Cooler i tunele chłodnicze, które dzięki szybkiemu schłodzeniu pozwalają wydłużyć trwałość produktów.
Powierzchnia – 150 ha
To nasze najbardziej wysunięte na zachód pola uprawne. Bliskość zadrzewień, strugi i łąk przyczynia się do wzrostu bioróżnorodności. Często w tej lokalizacji spotykamy gatunki chronione!
Powierzchnia – 50 ha
Tu rosną nasze warzywa z upraw ekologicznych!
W powiecie nowodworskim nasze gospodarstwa to:
Zakroczym
Smoszewo
Powierzchnia – 25 ha
To nasze pierwsze historycznie gospodarstwo – to w tym miejscu zaczęła się historia naszej firmy.
Powierzchnia – 40 ha
To gospodarstwo sąsiadujące z obszarem Natura 2000 – nasze działania na rzecz dobrostanu lokalnej fauny i flory są tu szczególnie ważne.
Bezpośrednie sąsiedztwo rzeki Wisły sprawia, że wegetacja w tym obszarze rusza wcześniej niż w innych lokalizacjach.
Efektywność naszych działań, które mają początek w produkcji rolnej, jest konsekwencją zarządzania glebą.
Tworząc przyjazne środowisko dla fauny i flory w glebie – budujemy jej żyzność na kolejne lata i rozwijamy bioróżnorodność, co potwierdza posiadany przez nas certyfikat GLOBALG.A.P. Biodiversity.
Otrzymaliśmy certyfikat produkcji ekologicznej, potwierdzający uprawę zgodnie z
ekologicznymi standardami,
które wykluczają użycie syntetycznych środków ochrony roślin i nawozów chemicznych,
promując metody przyjazne środowisku.