Błąd: Brak formularza kontaktowego.

Wszystko zaczyna się od upraw

Wszystko zaczyna się od upraw


Wszystko zaczęło się na początku XX wieku od rodzinnego gospodarstwa. 
Dziś chętnie sięgamy do korzeni i czerpiemy z mądrości poprzednich pokoleń, 
dla których troska o ziemię zawsze była największą wartością.

Wierzymy, że to nie tylko nasza odpowiedzialność,
ale także inwestycja w przyszłość naszej planety.



Jak dbamy o jakość naszych warzyw


Dzięki zrównoważonemu podejściu do rolnictwa i trosce o jakość warzyw

Dbamy o każdy etap produkcji, badając glebę, wodę i warzywa. Monitorujemy cały cykl upraw, poddając pola regularnym lustracjom, aby zapewnić najlepszą jakość

Dbamy o każdy etap produkcji. Sprawdzamy wszystkie warzywa i produkty,

Korzystny klimat regionu i stosowanie praktyk rolnictwa regeneracyjnego wpływają pozytywnie na jakość naszych produktów, które z dumą dostarczamy naszym klientom, uważnie śledząc ich ścieżkę od pola do stołu.

To na naszych polach, na Mazowszu, w okolicach Płońska i Nowego Dworu Mazowieckiego, uprawiane są warzywa, które później wykorzystujemy w naszych produktach. 

Dowiedz się, skąd pochodzą nasze warzywa


W centrum Mazowsza, z dala od przemysłu i zgiełku wielkich miast, każdego dnia, z pełnym zaangażowaniem dbamy o warzywa, starając się zapewnić im najlepsze warunki wzrostu. 

W powiecie płońskim nasze gospodarstwa to:

Zdunowo

Wróblewo

Kucice

Radzyminek

Powierzchnia – 156 ha

Uprawy zlokalizowane są tu w bezpośrednim sąsiedztwie zakładu produkcyjnego Green Factory Zdunowo, do którego trafiają prosto z pola. Pozwala nam to skrócić czas dostaw – dzięki temu warzywa są jeszcze świeższe, ale przede wszystkim zmniejszamy ślad węglowy – nie zużywając paliwa na dodatkowy transport.

Powierzchnia – 250 ha

Uprawy zlokalizowane są tu w bezpośrednim sąsiedztwie naszego drugiego zakładu produkcyjnego na Mazowszu, także tu trafiają prosto z pola, aby wkrótce znaleźć się na talerzach milionów ludzi w Polsce i w Europie;
Zakład we Wróblewie posiada Vacuum Cooler i tunele chłodnicze, które dzięki szybkiemu schłodzeniu pozwalają wydłużyć trwałość produktów.

Powierzchnia – 150 ha

To nasze najbardziej wysunięte na zachód pola uprawne. Bliskość zadrzewień, strugi i łąk przyczynia się do wzrostu bioróżnorodności. Często w tej lokalizacji spotykamy gatunki chronione!


Powierzchnia – 50 ha

Tu rosną nasze warzywa
z upraw ekologicznych!

W powiecie nowodworskim nasze gospodarstwa to:

Zakroczym

Smoszewo

Powierzchnia – 25 ha

To nasze pierwsze historycznie gospodarstwo – to w tym miejscu zaczęła się historia naszej firmy.

Powierzchnia – 40 ha

To gospodarstwo sąsiadujące z obszarem Natura 2000 – nasze działania na rzecz dobrostanu lokalnej fauny i flory są tu szczególnie ważne.
Bezpośrednie sąsiedztwo rzeki Wisły sprawia, że wegetacja w tym obszarze rusza wcześniej niż w innych lokalizacjach.

Zrównoważone rolnictwo


Wszystko u nas
zaczyna się od ziemi

Efektywność naszych działań, które mają początek w produkcji rolnej, jest konsekwencją zarządzania glebą.

Tworząc przyjazne środowisko dla fauny i flory w glebie – budujemy jej żyzność na kolejne lata i rozwijamy bioróżnorodność, co potwierdza posiadany przez nas certyfikat GLOBALG.A.P. Biodiversity.

Uprawy ekologiczne


2023 był pierwszym rokiem, kiedy nasze produkty z upraw ekologicznych trafiły do klientów 

Otrzymaliśmy certyfikat produkcji ekologicznej, potwierdzający uprawę zgodnie z 
ekologicznymi standardami, 
które wykluczają użycie syntetycznych środków ochrony roślin i nawozów chemicznych,
promując metody przyjazne środowisku.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie eu-organic-logo-600x400_0-1.png

Odwiedź nasze strony

Copyright 2024 © Green Holding. Wszelkie prawa zastrzeżone

Realizacja: Bazinga